Toegangsleeftijden Carnaval 2016

In tegenstelling tot andere gemeentes, is er in Dongen voor alle Peeën, Peeërinnen en zelfs de jongere Peekes en Peeërinnekes wat te doen. Om verwarring te voorkomen hebben we hier een overzicht van waar je met welke leeftijd Carnaval kunt vieren binnen Horeca Dongen. Dit zijn huisregels die verschillen per horeca exploitant en zijn bedoeld voor de Carnavals avonden. Overdag is het natuurlijk voor iedereen toegankelijk overal binnen te lopen.

toegestane leeftijden

Wij zijn blij dat we ook dit jaar weer kunnen zeggen dat Carnaval een volksfeest is en daarom ook de jeugd die nog geen alcohol mag nuttigen op verschillende plekken ook feest kan vieren. Wel verzoeken wij zeker de jongere Peekes en Peeërinnekes ten alle tijden een geldig legitimatie bewijs te dragen. Het is dan ook niet toegestaan zelf meegebrachte (alcoholische) drankjes  te gebruiken binnen onze horecabedrijven. Alcoholgebruik onder 18 jaar is  Wettelijk niet toegestaan. De  jongere onder 18 jaar is strafbaar indien een overtreding van dit verbod wordt geconstateerd. De ondernemer kan de jongere tevens een toegangsverbod geven.

nix18-logo

Bij sommige Horeca Dongen leden is het toegestaan een jongere onder begeleiding mee te nemen, hier zijn dan wel een aantal spelregels voor. Deze jongere is onder begeleiding van zijn/haar ouder of begeleider van 25 jaar of ouder. Deze begeleider neemt dan maximaal twee jongere onder zijn hoede. Onder begeleiding houdt dan ook in dat deze de jongere onder toezicht heeft en er verantwoordelijk voor is dat er onder de 18 jaar geen alcohol wordt genuttigd. De ondernemer kan de jongere als zowel de begeleider een toegangsverbod geven als overtreding van dit verbod wordt geconstateerd.

Voor de jongeren wordt er ook tijdens de Carnaval een schitterend jeugd Carnaval georganiseerd in JC de Poort, Dikke lol geen bier door Gentlemen of Dongen. Deze feestavonden zijn speciaal georganiseerd voor middelbare scholieren van 12-18 jaar. Dit is hét jeugdfeest tijdens de Carnaval waar je bij moet zijn. De vrijwilligers van de Gentlemen of Dongen hebben heel de Poort opgeknapt en er een schitterende disco club van gemaakt. O.a. voorzien van een gloednieuwe (alcohol vrije) Cocktailbar! Let op, hier dient van te voren een kaartje voor te worden gekocht, ga hiervoor naar de website www.gentlemenofdongen.nl . Een kaartje kost slechts 3,50.

Voor de echte beginnelingen wordt er ook nog ‘t Stamperke, Drékes smulfestijn, georganiseerd op dinsdag middag. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar www.peeenstekers.nl 

Wij wensen alle Peeën, Peeërinnen, Peekes en Peeërinnekes weer een heel mooie Carnaval 2016 toe, dat iederen mar mag straole as un STER!

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.