Peeënmunt 2024

Peeënmunt 2024 geldig t/m Halfvasten

zondag 10 maart 2024

Dit jaar kun je weer door 't Peeënrijk dweilen en overal met dezelfde munt betalen. De Peeënmunten zijn te koop in de deelnemende horeca gelegenheden en ook alleen daar in te gebruiken als betaalmiddel voor eten en drinken.

Deelnemers Peeënmunt 2024

Meer informatie

Peeënmunt 2024

Ook dit jaar is er door de Horeca Dongen leden weer een gezamenlijke Peeënmunt gemaakt.

Voor de Carnavalsviering van 2024 is de Peeënmunt € 2,85 .

Hiervoor kunt u onder andere koffie, thee, fris en natuurlijk Pils halen. Daarnaast kun je bij de kroegen & de Tramhalte er zelfs een lekkere hap voor halen.
Voor speciaalbier, wijn en diverse buitenlands gedestilleerd betaald u 1,5 munt. De munten zijn bij elke deelnemende horeca gelegenheid te koop en in te leveren.

Ook na de Carnaval kunt u nog steeds tot en met het halfvastenbal uw overgebleven Peeënmunten gebruiken, ze zijn dit jaar t/m 10 maart 2024 geldig.

De Peeënmunten kunnen echter na aankoop alleen worden ingewisseld voor consumpties en kunnen niet worden terug gewisseld in geld.

Halve Peeënmunt

Naast de gewone Peeënmunt is er dit jaar ook weer een halve munt, voor de duidelijkheid deze is net zo rond als de originele maar slechts de helft: 1,425 euro waard.

Een originele (hele) Peeënmunt die door de helft is gebroken wordt dan ook niet geaccepteerd als halve munt. De halve munt is duidelijk te herkennen aan de afwijkende kleur en wordt alleen gebruikt als wisselgeld en is daarom niet te koop. Deze is in het leven geroepen om de Carnavalsvierders een nog eerlijkere prijs te kunnen bieden voor hetgeen zij willen bestellen. Hiermee verschuift de prijs van een wijntje bijvoorbeeld van 1 naar 1,5 munt, maar wordt buitenlands gedestilleerd juist 1,5 in plaats van 2 munten. Dit is een vaste prijsafspraak binnen de deelnemende horeca gelegenheden, dus in heel 't Peeënrijk wordt dezelfde prijs gehanteerd. Hieronder een overzicht van de prijslijst:

prijslijst carnaval 2017

Wanneer kan ik de Peeënmunt gebruiken?

De Peeënmunt 2024 is geldig t/m 10 Maart 2024 en kan alleen gebruikt worden bij de deelnemende leden van Horeca Dongen. Let op: de Peeënmunten zijn niet terug inwisselbaar voor geld, maar mocht je na de Carnaval nog munten over hebben heb je nog bijna vier weken om ze te kunnen gebruiken als geldig betaalmiddel.

Waar kan ik de Peeënmunten halen en gebruiken?

Heb je Peeënmunten op zak dan kun je overal naartoe, want door heel 't Peeënrijk kunde hier meej betaolen! De Peeënmunten zijn te koop bij de tien deelnemende leden van Horeca Dongen en ook alleen daar te gebruiken als geldig betaalmiddel. Vaak zijn deze bij een speciale muntenbar of aan de bar zelf te koop met contanten of per PIN-transactie. De twaalf deelnemende Horeca gelegenheden zijn:

de Stapperij
Foodservice de Tramhalte
de Cammeleur
Café-Zaal de Gouden Leeuw
Café Gasterij Den Hamse Bok
Eetcafé Janssen & Janssen
Café-zaal 't Karrewiel
Bruin Kafee d'Ouwe Sok
Café-zalencentrum de Viersprong
Café de Salamander

Geplaatst in