Peeënmunt blijft 2 euro

Alweer voor de 29e keer kan er ook dit Carnavalsjaar worden betaald met de Dongense Peeënmunt, dankzij Horeca Dongen zijn er 14 deelnemende gelegendheden! En goed nieuws, want ‘n pilske in ons schon en onvolprezen Peeënrijk kost dit jaar nog steeds maar € 2,00; net als vorig jaar. Onlangs verscheen er nog een Artikel in BN de Stem over de stijgende bierprijzen en stijgende carnavalsmunt prijzen, met trots scharen wij ons tot de goedkoopste plaatsen in West-Brabant tijdens de Carnavalsdagen.

Halve Peeënmunt

Nieuw dit jaar is de halve munt, voor de duidelijkheid deze is net zo rond als de originele maar slechts de 1 euro waard. Een originele (hele) Peeënmunt die door de helft is gebroken wordt dan ook niet geaccepteerd als halve munt. De halve munt is duidelijk te herkennen aan de afwijkende kleur en wordt alleen gebruikt als wisselgeld en is daarom niet te koop. Deze is in het leven geroepen om de Carnavalsvierders een nog eerlijkere prijs te kunnen bieden voor hetgeen zij willen bestellen. Hiermee verschuift de prijs van een wijntje bijvoorbeeld van 1 naar 1,5 munt, maar wordt buitenlands gedestilleerd juist 1,5 in plaats van 2 munten. Dit is een vaste prijsafspraak binnen de deelnemende horeca gelegenheden, dus in heel ‘t Peeënrijk wordt dezelfde prijs gehanteerd. Hieronder een overzicht van de prijslijst:

prijslijst carnaval 2017

Wanneer kan ik de Peeënmunt gebruiken?

De Peeënmunt 2017 is geldig t/m 26 Maart 2017 en kan alleen gebruikt worden bij de deelnemende leden van Horeca Dongen. Let op: de Peeënmunten zijn niet terug inwisselbaar voor geld, maar mocht je na de Carnaval nog munten over hebben heb je nog bijna vier weken om ze te kunnen gebruiken als geldig betaalmiddel.

Waar kan ik de Peeënmunten halen en gebruiken?

Heb je Peeënmunten op zak dan kun je van Hot naor Hèèr, want door heel ‘t Peeënrijk kunde hier meej betaolen! De Peeënmunten zijn te koop bij de veertien deelnemende leden van Horeca Dongen en ook alleen daar te gebruiken als geldig betaalmiddel. Vaak zijn deze bij een speciale muntenbar of aan de bar zelf te koop met contanten of per PIN-transactie. De veertien deelnemende Horeca gelegenheden zijn:

Café-zaal Aurora
Foodservice de Tramhalte
Café Zaal de Heeren van Dongen
Café-Zaal de Gouden Leeuw
Café Gasterij Den Hamse Bok
Café de Herberg
Eetcafé Janssen & Janssen
Café-zaal ‘t Karrewiel
Eetcafe Dilara
Bruin Kafee d’Ouwe Sok
Sportcafé ‘t Vaartje
Café de Valk
Café-zalencentrum de Viersprong
Café de Salamander

peenmunt2017

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.