Peeënmunt 2018

Peeënmunt 2018

Ook dit jaar is er door de Horeca Dongen leden weer een gezamenlijke Peeënmunt gemaakt, na drie jaar dezelfde eenheidsprijs te hebben gehanteerd wordt deze dit jaar vehoogd naar € 2,10 per Peeënmunt. Hiervoor kunt u onder andere koffie, thee, fris en natuurlijk Pils halen. Voor speciaalbier, wijn en diverse buitenlands gedestilleerd betaald u 1,5 munt. De munten zijn bij elke deelnemende horeca gelegendheid te koop en in te leveren.

Ook na de Carnaval kunt u nog steeds tot en met het halfvastenbal uw overgebleven Peeënmunten gebruiken, ze zijn dit jaar t/m 11 maart 2018 geldig.

De Peeënmunten kunnen echter na aankoop alleen worden ingewisseld voor consumpties en kunnen niet worden terug gewisseld in geld.

Halve Peeënmunt

Nieuw dit jaar is de halve munt, voor de duidelijkheid deze is net zo rond als de originele maar slechts de 1,05 euro waard. Een originele (hele) Peeënmunt die door de helft is gebroken wordt dan ook niet geaccepteerd als halve munt. De halve munt is duidelijk te herkennen aan de afwijkende kleur en wordt alleen gebruikt als wisselgeld en is daarom niet te koop. Deze is in het leven geroepen om de Carnavalsvierders een nog eerlijkere prijs te kunnen bieden voor hetgeen zij willen bestellen. Hiermee verschuift de prijs van een wijntje bijvoorbeeld van 1 naar 1,5 munt, maar wordt buitenlands gedestilleerd juist 1,5 in plaats van 2 munten. Dit is een vaste prijsafspraak binnen de deelnemende horeca gelegenheden, dus in heel ‘t Peeënrijk wordt dezelfde prijs gehanteerd. Hieronder een overzicht van de prijslijst:

prijslijst carnaval 2017

Wanneer kan ik de Peeënmunt gebruiken?

De Peeënmunt 2018 is geldig t/m 11 Maart 2018 en kan alleen gebruikt worden bij de deelnemende leden van Horeca Dongen. Let op: de Peeënmunten zijn niet terug inwisselbaar voor geld, maar mocht je na de Carnaval nog munten over hebben heb je nog bijna vier weken om ze te kunnen gebruiken als geldig betaalmiddel.

Waar kan ik de Peeënmunten halen en gebruiken?

Heb je Peeënmunten op zak dan kun je overal naartoe, want door heel ‘t Peeënrijk kunde hier meej betaolen! De Peeënmunten zijn te koop bij de veertien deelnemende leden van Horeca Dongen en ook alleen daar te gebruiken als geldig betaalmiddel. Vaak zijn deze bij een speciale muntenbar of aan de bar zelf te koop met contanten of per PIN-transactie. De veertien deelnemende Horeca gelegenheden zijn:

Café-zaal Aurora
Foodservice de Tramhalte
Donckhuys, Café Zaal de Heeren van Dongen & ‘t Schouw
Café-Zaal de Gouden Leeuw
Café Gasterij Den Hamse Bok
Café de Herberg
Eetcafé Janssen & Janssen
Café-zaal ‘t Karrewiel
Eetcafe Dilara
Bruin Kafee d’Ouwe Sok
Sportcafé ‘t Vaartje
Café de Valk
Café-zalencentrum de Viersprong
Café de Salamander

peeenmunt 2018

Geplaatst in

1 reactie

  1. Carnaval 2018 | Horeca Dongen op 1 februari 2018 om 15:43

    […] Lees hier meer over de Peeënmunt 2018 voor meer informatie. […]

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.