Horeca Dongen 1 Juni

Vanaf 1 Juni 2020 mogen onze horeca leden de deuren weer openen en kan er weer gestraald worden op de terrassen. Goed nieuws dus, maar hoe waarborgen we de veiligheid en gezondheid?

Protocol Heropening Horeca

Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol heropening horeca opgesteld in samenwerking met o.a. horeca ondernemers en het Ministerie van Economische zaken & Klimaat.
In dit protocol wordt op hoofdlijnen beschreven waar horecaondernemers aan moeten voldoen om op een verantwoorde wijze weer open te gaan en de kans op besmetting tot een minimum te beperken. Gezondheid, goede hygiëne en gastvrijheid gaan daarbij hand in hand.

Voor wie zijn de richtlijnen?

De richtlijnen vanuit het protocol zijn onverdeeld naar verschillende sub sectoren van de horeca. Naast duidelijke instructies voor de horecamedewerkers, leveranciers en ondernemers zijn er ook algemene richtlijnen voor de gasten. Wij hopen dan ook ten zeerste dat de Dongense Horeca bezoekers hier rekening mee houden en begrip tonen voor de situatie van onze eet- en drinkgelegenheden.

De aanpassing van de maatregelen per 1 juni Horeca – 1 juni 2020 vanaf 12 uur

Restaurants en cafés mogen open, onder voorwaarden:

 • Een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel)
 • Bezoekers moeten reserveren
 • Iedereen houdt 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten.)
 • In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert

Terrassen

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

Evenals in de publieke ruimte vindt handhaving van de 1,5 meter plaats vanaf drie personen. In dit geval gebeurt deze handhaving primair door de locatie-eigenaar. Dit laatste is ook van toepassing in de binnenruimte van horecagelegenheden.

Ook voor de terrassen geldt een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast om in te schatten of een bezoek risico’s oplevert.

Algemene richtlijnen voor de gasten

 • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en zoveel mogelijk tot de medewerkers. Na de gezondheidscheck mogen de medewerkers wel binnen 1,5 meter bedienen, respecteer wel ‘social distince’
 • aan een tafel mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten
 • aan de bar mogen maximaal 2 personen of een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat, binnen 1,5 meter van elkaar zitten.
 • Op het terras mag je alleen zitten, niet staan.
 • Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt
 • Het horecabedrijf kan gasten weigeren bij vermoeden van verkoudheid- en/of griepklachten
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op
 • Was bij binnenkomst grondig je handen
 • Was na het toiletbezoek grondig je handen
 • Betaal contactloos (pin of mobiel)
 • Online bestelde producten worden geleverd tot de voordeur, zonder fysiek contact
 • Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels van het horecabedrijf en/of de geldende 1,5m regels van de overheid dan kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd. Schade die het horecabedrijf lijdt door jouw handelen in strijd met die regels kan op jou worden verhaald.

Huisregels

Naast algemene richtlijnen hanteren eet- en drinkgelegenheden hun eigen huisregels. Dit kan een aanvulling zijn om de algemene richtlijnen te kunnen bewerkstelligen. Deze kunnen verschillen per gelegenheid, maar dienen altijd om zowel de veiligheid als gezondheid van hun gasten en medewerkers te waarborgen.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld reservering-vereisten voor óók het terras, instructies voor een toilet bezoek, betalingsvoorwaarden en dergelijken.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u bij het éne café verplicht dient te reserveren en bij de buurman niet.

Geplaatst in

2 reacties

 1. […] Per 1 juni zijn de meeste Horeca gelegenheden in Dongen weer geopend en daarmee is de Peeënmunt 2020 t/m zondag 14 Juni 2020 nog in te leveren bij de deelnemende leden. […]

 2. […] Per 1 juni zijn de meeste Horeca gelegenheden in Dongen weer geopend en daarmee is de Peeënmunt 2020 t/m zondag 14 Juni 2020 nog in te leveren bij de deelnemende leden. […]

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.