Carnaval 2020 in Dongen

Carnaval 2020

Hier vindt u alles omtrent de Carnavalsviering 2020 in de Dongense Horeca.
Klik op één onderstaande onderwerpen voor snelle navigatie:

Peeënmunt 2020
Deurbeleid & Huisregels 2020
18+ Polsbandjes 2020
Gentlemen of Dongen

Deurbeleid Carnaval 2020

Tijdens de Carnavalsviering proberen we voor iedere Dongense Pee een gezellige carnaval mogelijk te maken. Ieder Café hanteert ‘s avonds echter wel zijn eigen deur-beleid en daardoor kan het soms verwarrend zijn waar je wel en niet in de Polonaise kan gaan hossen. Dus wil je in ‘t Peeënrijk gaan Carnavallen dan is hier een duidelijk overzicht welk deur-beleid wordt gehanteerd.

Let op, er zijn een aantal gelegenheden waar je onder de 18 jaar onder begeleiding (van één van je ouders) binnen mag, maar uiteraard ook geen alcohol mag nuttigen. Er wordt streng gecontroleerd op alcohol gebruik <18 jaar evenals wederverstrekking (het doorgeven van alcoholische dranken aan minderjarigen). Mocht dit het geval zijn kan het zijn dat je wordt verzocht de gelegenheid te verlaten en loop je het risico een boete te krijgen. Zie ook hiervoor de Huis- en Gedragsregels verder.

Om het deurbeleid te hanteren wordt gevraagd om een geldig legitimatiebewijs, een polsbandje is niet genoeg. Kopieën, schoolpassen, Ov-kaarten e.d. worden niet geaccepteerd.

 

deurbeleid horeca dongen 2020

Gentlemen of Dongen

Voor scholieren van het middelbaar/voortgezet en beroeps onderwijs wordt er weer een speciaal Carnavalsfeest georganiseerd in JC de Poort door de Gentlemen of Dongen.

Dit jaar richten ‘De Gentlemen’ zich ook weer op de 16 en 17-jarigen, die vaak nog net niet naar de kroeg kunnen. In samenwerking met horeca Dongen is er een extra financiële bijdrage beschikbaar gesteld om een ook deze jongeren een plek te bieden in ‘t Peeënrijk. Dit jaar bestaat dit evenement alweer 5 JAAR en dus hebben zij een schitterende line-up weggezet voor de Jeugd in Dongen.

En wat zijn we blij met wat ze dit jaar weer neer zetten, want dit is hét Carnavalsfeest waar je bij moet zijn! Zowel op Vrijdag, Zaterdag als Zondag kun je hier Carnavallen, voor slechts € 12,- in de voorverkoop heb je een passe-partout voor heel het weekend of € 4,50 per dag.
Aan de deur betaal je voor een passe-partout € 15,- of € 5,50 per avond.

De kaarten zijn te koop op www.gentlemenofdongen.nl/kaarten van 11-18 Februari.

Polsbandjes 2020, 18-25 jaar

Voor de leeftijd van 18-25 jaar is het handig om een polsbandje te halen, dit kan al op woensdag 19 Februari en donderdag 20 Februari.

Ook dit jaar stelt de Dongense horeca met carnaval weer gratis polsbandjes beschikbaar voor de jongeren van 18 tot 25 jaar. Daarmee kun je bij de 11 deelnemende kroegen een biertje of glaasje wijn bestellen, zonder dat je steeds je legitimatie moet laten zien aan de bar. De bandjes zijn bedoeld om de gehele carnaval te kunnen gebruiken, dus je hoeft deze maar éénmalig op te halen.

Noteer alvast de datum waarop je in bezit kunt komen van zo’n bandje. Dit is in de week voordat het carnavalsfestijn losbarst:

Woensdagavond 19 februari, 19.00-21.00 uur, Café-zalencentrum De Viersprong
Donderdagavond 20 februari, 19.00-21.00 uur, Bruin Kafee d’Ouwe Sok
Neem dan mee: Een geldig legitimatiebewijs. Door op een van deze avonden een polsbandje op te halen, ben je gelijk kanshebber in een carnavaleske actie van Horeca Dongen: Je doet mee aan een loterij waarbij gratis Peeënmunten te winnen zijn.

Sneller

Bovendien voorkom je dat je in de rij moet staan op de eerste dag dat je carnaval gaat vieren. Vorig jaar droegen bijna 2000 jongeren in het Peeënrijk het polsbandje. Dat was prettig en duidelijk voor iedereen. Jongeren konden beter een bestelling doen. Het barpersoneel kon sneller werken. En de 25+’ers hoefden
minder lang op hun beurt te wachten. Daarom ook: wegens succes geprolongeerd.

nog geen 18

Tijdens carnaval

Tijdens de carnavalsdagen zijn de 18+ polsbandjes ook gratis verkrijgbaar bij: Café de Stapperij, Café-zaal de Gouden Leeuw, Café Gasterij Den Hamse Bok, Eetcafé Janssen & Janssen, Café-zaal ‘t Karrewiel, Bruin Kafee d’Ouwe Sok, Sportcafé ‘t Vaartje, Café de Valk, Café-zalencentrum de Viersprong, Café de Salamander en de Cammeleur.

Verplichting

Horecaondernemers worden door de wet verplicht om te controleren dat jongeren die alcohol bestellen / gebruiken minimaal 18 jaar oud zijn. Het 18+ polsbandje is een belangrijk hulpmiddel. Let wel: het 18+ polsbandje is géén vervanger van je legitimatie bewijs! Deze dien je alsnog bij je te dragen, ook dit is wettelijk verplicht. Er wordt namelijk ook steekproefsgewijs gecontroleerd op het geldig dragen van een bandje. Zonder geldig legitimatie bewijs kan je toegang tot een horecagelegenheid worden geweigerd. Ben je jonger dan 18, dan geldt: géén alcohol. Want: géén polsbandje, is géén alcohol.

Let op: het is wettelijk verplicht je ten alle tijden te kunnen legitimeren, dus ook als je al een polsbandje hebt dien je nog steeds een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Daarnaast zijn er bij iedere Horeca gelegenheid in ‘t Peeënrijk de volgende huisregels tijdens de Carnaval, opgesteld volgens het Convenant Veilig Uitgaan. Het uitgaan in Dongen verloopt in het algemeen plezierig, zonder overlast en veilig. Dit is mede te danken aan het Convenant Veilig Uitgaan. In dit convenant hebben Horeca Nederland, afd. Dongen, de politie, het Openbaar Ministe-rie en de gemeente enkele jaren geleden afspraken gemaakt die ertoe bijdragen dat het uitgaan plezierig, zonder over-last en veilig blijft verlopen.

Huis/gedragsregels Carnaval Horeca Dongen

Wist u dat elke horeca gelegenheid naast algemene wet- en regelgeving ook eigen huisregels heeft?
Tijdens de Carnavalsdagen hanteert Horeca Dongen een aantal Huis/gedragsregels om voor alle Peeën en Peeërinnen het Carnavalsfeest zo gezellig en veilig mogelijk te laten verlopen. Dit regelement geldt voor alle leden van Horeca Dongen die open zijn tijdens de Carnavalsdagen.

Bekijk hier alle Huis/Gedragsregels Carnaval Horeca Dongen.

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.