Deurbeleid en Polsbandjes Carnaval 2018

Deurbeleid Carnaval 2018

Tijdens de Carnavalsviering proberen we voor iedere Dongense Pee een gezellige carnaval mogelijk te maken. Ieder Café hanteert ’s avonds echter wel zijn eigen deur-beleid en daardoor kan het soms verwarrend zijn waar je wel en niet in de Polonaise kan gaan hossen. Dus wil je in ’t Peeënrijk gaan Carnavallen dan is hier een duidelijk overzicht welk deur-beleid wordt gehanteerd.

Let op, er zijn een aantal gelegendheden waar je onder de 18 jaar onder begeleiding binnen mag, maar uiteraard ook geen alcohol mag nuttigen. Er wordt streng gecontroleerd op alcohol gebruik <18 jaar evenals wederverstrekking (het doorgeven van alcoholische dranken aan minderjarigen). Mocht dit het geval zijn kan het zijn dat je wordt verzocht de gelegendheid te verlaten en loop je het risico een boete te krijgen. Zie ook hiervoor de Huis- en Gedragsregels verder hieronder.

Voor het deurbeleid te hanteren wordt gevraagd om een geldig legitimatiebewijs, een polsbandje is niet genoeg. Kopieën, schoolpassen, Ov-kaarten e.d. worden niet geaccepteerd.

deurbeleid carnaval 2018

Voor scholieren van het middelbaar/voortgezet onderwijs wordt er weer een speciaal Carnavalsfeest georganiseerd in JC de Poort door de Gentlemen of Dongen. Voor de scholieren is dit hét Carnavalsfeest waar je bij moet zijn! Zowel op Vrijdag, Zaterdag als Zondag kun je hier Carnavallen, voor slechts € 12,- in de voorverkoop heb je een passe-partout voor heel het weekend. Aan de deur betaal je € 5,50 per avond.

Polsbandjes 2018

Voor de leeftijd van 18-25 jaar is het handig om een polsbandje te halen, dit kan al op woensdag 7 Februari en donderdag 8 Februari.

Ook dit jaar stelt de Dongense horeca met carnaval weer gratis polsbandjes beschikbaar voor de jongeren van 18 tot 25 jaar. Daarmee kun je bij de 12 deelnemende kroegen een biertje of glaasje wijn bestellen, zonder dat je steeds je legitimatie moet laten zien aan de bar. De bandjes zijn bedoeld om de gehele carnaval te kunnen gebruiken, dus je hoeft deze maar éénmalig op te halen.

Noteer alvast de datum waarop je in bezit kunt komen van zo’n bandje. Dit is in de week voordat het carnavalsfestijn losbarst:

Woensdagavond 7 februari, 19.00-21.00 uur, Café-zalencentrum De Viersprong
Donderdagavond 8februari, 19.00-21.00 uur, Bruin Kafee d’Ouwe Sok
Neem dan mee: Een geldig legitimatiebewijs. Door op een van deze avonden een polsbandje op te halen, ben je gelijk kanshebber in een carnavaleske actie van Horeca Dongen: Je doet mee aan een loterij waarbij gratis Peeënmunten te winnen zijn.

 

Sneller

Bovendien voorkom je dat je in de rij moet staan op de eerste dag dat je carnaval gaat vieren. Vorig jaar droegen bijna 2000 jongeren in het Peeënrijk het polsbandje. Dat was prettig en duidelijk voor iedereen. Jongeren konden beter een bestelling doen. Het barpersoneel kon sneller werken. En de 25+’ers hoefden
minder lang op hun beurt te wachten. Daarom ook: wegens succes geprolongeerd.

nog geen 18

Tijdens carnaval

Tijdens de carnavalsdagen zijn de 18+ polsbandjes ook gratis verkrijgbaar bij: Café-zaal Aurora, Café-zaal de Gouden Leeuw, Café Gasterij Den Hamse Bok, Café de Herberg, Eetcafé Janssen & Janssen, Café-zaal ’t Karrewiel, Bruin Kafee d’Ouwe Sok, Sportcafé ’t Vaartje, Café de Valk, Café-zalencentrum de Viersprong, Café de Salamander en ’t Schouw.

Verplichting

Horecaondernemers worden door de wet verplicht om te controleren dat jongeren die alcohol bestellen / gebruiken minimaal 18 jaar oud zijn. Het 18+ polsbandje is een belangrijk hulpmiddel. Let wel: het 18+ polsbandje is géén vervanger van je legitimatie bewijs! Deze dien je alsnog bij je te dragen, ook dit is wettelijk verplicht. Er wordt namelijk ook steekproefsgewijs gecontroleerd op het geldig dragen van een bandje. Zonder geldig legitimatie bewijs kan je toegang tot een horecagelegenheid worden geweigerd. Ben je jonger dan 18, dan geldt: géén alcohol. Want: géén polsbandje, is géén alcohol.

Let op: het is wettelijk verplicht je ten alle tijden te kunnen legitimeren, dus ook als je al een polsbandje hebt dien je nog steeds een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Daarnaast zijn er bij iedere Horeca gelegenheid in ’t Peeënrijk de volgende huisregels tijdens de Carnaval, opgesteld volgens het Convenant Veilig Uitgaan. Het uitgaan in Dongen verloopt in het algemeen plezierig, zonder overlast en veilig. Dit is mede te danken aan het Convenant Veilig Uitgaan. In dit convenant hebben Horeca Nederland, afd. Dongen, de politie, het Openbaar Ministe-rie en de gemeente enkele jaren geleden afspraken gemaakt die ertoe bijdragen dat het uitgaan plezierig, zonder over-last en veilig blijft verlopen.

Huis/gedragsregels Carnaval Horeca Dongen:

1. De huisregels uit het Convenant Veilig Uitgaan blijven onverkort van kracht.
2. Voordat toegang tot een horecagelegenheid wordt verleend, kan worden gevraagd een geldig legitimatiebewijs te tonen. Het niet voldoen aan dit verzoek zal leiden tot weigering van de toegang.
3. Ben je tussen de 18 en 25 jaar dan krijg je een polsbandje om die je de gehele carnaval kunt dragen. Geen bandje is Geen alcohol! Lees hier waar je een polsbandje kunt halen.
4. Horeca Dongen behoudt zich het recht voor bij speciale activiteiten alleen toegang te verlenen na aankoop van een speciale toegangskaart.
5. Het dragen van carnavalskleding is verplicht. Niet gekostumeerde personen wordt de toegang geweigerd.
6. Onnodig in- en uitlopen is verboden. Uitgangspunt: binnen is binnen en buiten is buiten.
7. Het is verboden houders onder druk en scherpe voorwerpen mee naar binnen te nemen.
8. Consumpties mogen alleen binnen worden genuttigd. Het is niet toegestaan consumpties, consumptieverpak-kingen en etenswaren van buiten naar binnen te brengen en ook niet van binnen naar buiten te brengen.
9. Heb respect voor elkaar en denk bij het verlaten van het pand aan de buren.
10. Aan personen jonger dan 18 jaar wordt geen alcohol geschonken. Er wordt streng toegezien op het zgn. weder verstrekken (bestellen voor een persoon jonger dan 18 jaar). Bij twijfel wordt om een geldig legitimatiebewijs gevraagd.
11. Wanneer personen jonger dan 18 jaar toch worden betrapt op het nuttigen van alcohol leidt dat tot verwijdering uit de horecagelegenheid. Dit geldt ook voor de zgn. wederverstrekker.
12. Barmedewerkers mogen naar eigen inzicht weigeren om (alcoholhoudende) drank te schenken.
13. Bij handhaving van deze regels wordt zo nodig de hulp ingeroepen van de politie.
14. Iedereen die deze horecagelegenheid betreedt gaat akkoord met deze regels.
15. In alle gevallen waarin deze huis/gedragsregels niet voorzien, beslist de horecaondernemer. Deze beslissingen zijn bindend.

Geplaatst in

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.