Wat is er per 1 Juli veranderd in de horeca t.o.v. 1 Juni?
De grootste wijzigingen vindt u hieronder:
- De grootste verandering is het maximaal toegestaan aantal personen, deze zijn voor binnenruimtes verhoogt van 30 naar 100 personen.
Echter blijft nog steeds 1,5 meter afstand de norm, dus kan het zijn dat er alsnog geen 100 personen binnen kunnen. - Daarnaast zijn de horeca ondernemers tot max 100 personen binnen en 250 buiten niet meer verplicht een gezondheidscheck en alleen middels een reservering te werken.
- De 1,5 meter is niet verplicht voor huishoudens, kinderen <18 jaar, hulpbehoevenden en terrassen met kuchschermen.
! Let op
de laatste noodverordening blijft altijd leidend, daarnaast kan het zijn dat een horeca gelegenheid ook nog aanvullende maatregels hanteert. Zoals bijvoorbeeld alsnog het verplicht reserveren of voor zijn eigen veiligheid een gezondheidscheck houdt.
Dit kan verschillen per gelegenheid, raadpleeg hiervoor bij uw desbetreffende horeca gelegenheid.
Geplaatst in Geen categorie